Minä itse

Tämän sivuston on itselleen puuhannut minä, eli Salla Tuomivaara.

Kaikenlaisiin kyselyihin ja testeihin ja ystäväkirjoihin vastaaminen on huippukivaa. Tällaisen söpön sähköisen ystävänikirjan olen saanut ystävältäni ja laatinut vastaukset, joskus viime kesän onnellisina päivinä. Niinpä lintsaankin muusta itseni esittelystä, ja laitan nämä vastaukset tänne.

Ok, tee näin, äläkä yritäkään olla laiska ja pilata kaikkea hauskaa. Kopioi teksti (äläkä vain ”lähetä edelleen”) uuteen sähköpostiviestiin, jonka sitten voit lähettää. Muuta kaikki vastaukset itsellesi sopiviksi (ole rehellinen vastauksissasi).Lähetä sitten viesti tuntemillesi henkilöille ”MUKAANLUKIEN” henkilö, jolta sinä sait tämän alkuperäisen viestin. Vitsinä on, että tulet saamaan selville pikku tosiasioita ystävistäsi. Voit lisätä kysymyksiä mikäli katsot jotain puuttuvan.

1. PALJONKO KELLO ON??

14.13

3. MINKÄ VÄRISET PITKÄT HOUSUT SINULLA ON JUURI NYT JALASSA??

Vaaleahkot farkut.

4. MITÄ KUUNTELET JUURI NYT??

Massive Attackin Blue lines levyä, joka on tallennettu tänne työhuoneen koneelle.

6. MITÄ OLET VIIMEKSI SYÖNYT??

Eduskunnan ruokalassa uusia perunoita ja kasvispihvejä. Nyt juon pullollista suurta pahettani Pepsi maxia.

7. MILLAINEN ILMA ON JUURI NYT??

Pilvinen, harmaahko.

10. PIDÄTKÖ TÄMÄN VIESTIN LÄHETTÄJÄSTÄ??

Paljon pidän Peikosta.

11. KUINKA VOIT TÄNÄÄN?

Melkoisen onnellisesti, vaikka lounaan jälkeinen uuvahdus vaivaa juuri nyt, ja takaraivossa kaihertaa joitain epävarmuuksia tulevaan elämäntilanteeseen liittyvistä järjestelyistä.

12. MIKÄ ON LEMPIJUOMASI?

En halua listata aiemmin mainittua pahetta, vaan sanon että kuiva siideri ja greippimehu (sokeroimaton sellainen).

13. SUOSIKKISI ALKOHOLIPITOISISTA JUOMISTA??

Kuiva siideri edelleen.

14. LEMPIURHEILU??

Uiskentelu, kävely, salsa, syvävenyttely- ja body balance -tunnit (urheilua?). Uskomatonta kyllä, myös punttiksella olen alkanut viihtyä. En tiedä, alkaisiko ratsastus viehättää uudelleen, jos sitä saisi harrastaa rauhassa.

TV:stä:

Kaikki tarpeeksi suuret ja perinteikkäät urheilutapahtumat. Lajeina esimerkiksi yleisurheilu, mäkihyppy, jääkiekko, jalkapallo. Niin ja erityisesti tietenkin taitoluistelu ja ratsastus.

15. HIUSTENVÄRISI??

Vaalennettu.

16. SILMIENVÄRISI??

Aikamoisen sininen.

17. AURINGONNOUSU VAI AURINGONLASKU??

Molemmat ovat suuren nautinnon aiheita. Parhaina ”iltoina” näkee molemmat.

19. LEMPIKUUKAUTESI??

Heinäkuu. Mikä kuulostaa kyllä vähän tylsältä, mutta näin nyt vastaan. Ilman koulu- ja työrytmitettyä vuodenaikojen vaihtelua kyseeseen saattaisivat tulla myös touko-, kesä- tai elokuu.

20. LEMPIRUOKALAJISI??

Kaikki hyvin tehty vegaaniruoka, erityisesti japanilaiset ja italialaiset herkut. Tämän viestin minulle lähettäneen ehdottama nepalilainen pinaattijuttu on myös loistavaa.

21. VIIMEINEN NÄKEMÄSI ELOKUVA??

8 elokuvaa Sodankylässä. Niistä paras oli venäläinen The Return. Viimeiset taisivat olla Gondryn Tahraton mieli ja Good Bye, Lenin!

22. LEMPIVIIKONPÄIVÄSI??

Lauantai.

23. LEMPIHARRASTUS??

Kaikkinainen ilman stressiä tapahtuva ihmisen muovaaman maailman tai ihmisen kädenjäljistä vapaan(?) maailman ihmettely. Kulttuuria, luontoa, ihmisiä. Eläimiä, kirjoja, elokuvia, vetisiä elementtejä.

24. OLETKO LIIAN UJO PYYTÄÄKSESI JOTAKUTA ULOS??

En, mutta liian ylpeä.

25. LEMPIMUSIIKKISI / KAPPALEESI??

Tämä on aina niin vaikeaa, hyvää musiikkia on paljon ja toisaalta oma asiantuntemukseni alueella on säälittävän heikko. Mutta ehkä groove&funk sanoo jotain olennaista mieltymyksistäni. Paljon muutakin voisi kyllä sanoa. Jos osaisi. 🙂
Kappaleista esimerkiksi juuri soivan levyn läpisoitettu ”Safe from Harm” jaksaa aina sytyttää.

26. KESÄ VAI TALVI??

Kesä. Vaikka todellinen kuiva ja aurinkoinen pakkanen on myös hieno.

29. SUKLAA VAI VANILJA??

Suklaa.

30. HALUATKO, ETTÄ YSTÄVÄSI VASTAAVAT??

Juu!

33. MITEN ASUT JA KENEN /KEIDEN KANSSA??

Ainakin vielä tovin 12. kerroksessa, kaupungin kattojen yllä, Itä-Pasilassa, suuresti rakastamassani asunnossa. Yksin.

34. MILLAISTA KIRJALLISUUTTA LUET??

Vaikka minkälaista. Tosin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen suuremmassa määrin muutakin kuin tieteellistä kirjallisuutta. Tiivis, herättävä ja kaunis ilmaisu viehättää, eli yhä enemmän kaikenlaista lyhyttä proosaa. (Liian) painottuneesti suomalaista ja latinalaisamerikkalaista. Viimeisen lomaviikon aikana tuli luettua Juhani Ahon ”Helsinkiin”, Julio Cortzarin ”Tarinoita kronoopeista ja faameista” sekä hurmaava ja yllättävä kirjanen ”Hurja luonto” (jota ehdottomasti suosittelen jokaiselle).

35. MILLAINEN HIIRIMATTOSI ON??

Hirveä tahrainen sininen neliö, jonka olen perinyt joltain ex-kumppanilta.

36. LEMPI SEURAPELISI?

Joku jossa voin voittaa. ;))

37. VOITKO KOSKETTAA NENÄNPÄÄTÄ KIELELLÄSI??

En, mutta osaan tehdä pusukalahuulet. 🙂

39. OLETKO OMASTA MIELESTÄSI ONNELLINEN??

Juuri tällä hetkellä näin melkein väittäisin. Elämässäni yleisesti: jatkuvasti kasvavissa määrin.

40. OLETKO OLLUT VAKAVASSA ONNETTOMUUDESSA??

Melko vakavassa auto-onnettomuudessa.

41. LASTENKARUSELLI VAI BENJI-HYPPY??

Ehdottomasti karuselli. Mitä hitaampi, sen parempi. En tiedä paljonko minulle pitäisi maksaa, että hyppäisin.

42. VIIMEINEN ULKOMAANMATKASI, MINNE JA MILLOIN??

Tämä on järkyttävää, mutta viime VUODEN tammikuussa Riikaan. Graduja ei kannata tehdä montaa kertaa elämässään, ainakaan minun tavallani.

43. MIKÄ SINUSTA TULEE ISONA??

Viisaampi, rohkeampi, luovempi, rauhallisempi ja tietäväisempi, toivottavasti. Erityisen kivalta kuulostaisi, jos joku haluaisi maksaa siitä, että esittäisin omia näkemyksiäni, suullisesti tai kirjallisesti. ;))

45. IKÄVINTÄ KOTIKAUPUNGISSANI ON ??

Päättäjien pelko tehdä vahvoja, aidosti ekologisia ja sosiaalisia, ratkaisuja. (Ja oman pelokkuuteni takia en taida edes uskaltaa pyrkiä valtuustoon)

46. ASIAT JOTKA HELPOTTAVAT ELÄMÄÄSI??

Kalenteri, kännykkä, kirjat, hyvä ruoka, kynä, kannettava tietokone, meikkivoide, internet, syvävenyttely, raideliikenne, laktoosi-intolerantikkojen ja maitoallergikkojen määrä Suomessa, jalat, rakkaat, uiskentelu, ruukkuyrtit, elokuvat, rantakivet ja kalliot, ihmiset jotka jaksavat olla vihaisia asioille (nämä melkein kaikki kyllä ovat luokiteltavissa kaksiteräisten miekkojen laajaan ryhmään).

47. LEMPIJÄÄTELÖSI??

Nykyisestä valikoimasta Tofulinen mokka- ja suklaajäätelö ja TofuIcen suklaakuorrutettu jäätelöpuikko. Pappagallon sorbetit. Vanhaan aikaan kaikki mövenpick-tyyppiset pähkinä-, vaahterasiirappi-, rommirusina-systeemit.

48. MITÄS VASTAAMISEN JÄLKEEN TIEDOSSA?

Vastausten täydentäminen venyi iltaan. Pitäisi laittaa vielä meiliä laiminlyödyille kaukomaa-ystäville ja pohtia heinäkuun urakkana olevan tieteellisen artikkelin runkoa.