Gandhia uusissa Into-pamfleteissa!

gandhi.jpg

Uudessa Into-pamflettien sarjassa on ilmestymässä Gandhin teos ”Vapaudesta”. Teos on suuren vapaaehtoisen kääntäjäjoukon kääntämä. Sain itse kunnian olla mukana omalla pikkiriikkisellä osallani.

”Väkivallatonta toimintaa radikalismin tueksi. Mahatma Gandhin toiminta ja ajattelu on innostanut kansanliikkeitä ja poliittisia ajattelijoita jo sadan vuoden ajan. Suomessa muun muassa rauhanliike ja ympäristöliike sekä viime vuosikymmenen globalisaatiokriittinen liike ovat saaneet tärkeitä vaikutteita Gandhilta. Tiukkasävyinen Hind swaraj -teksti ilmestyi ensin Etelä- Afrikassa vuonna 1909, myöhemmin se julkaistiin pamflettina Intiassa. Nyt ensimmäistä kertaa suomeksi ilmestyvää Hind swaraj vapaudesta -kirjaa voidaan pitää Gandhin filosofisesti ja poliittisesti tärkeimpänä teoksena. Se on kokonaisvaltainen esitys vapaudesta, totuuden etsimisestä ja väkivallattomasta vastarinnasta.”

http://www.like.fi/rosebud/kirja.php?detail_id=6582

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s